13 november 2009

Brödbak





Lollo och jag slog till och bakade bröd i veckan. Ett grovt bröd med nötter, torkad frukt och frön i. Väldigt lätt att baka. Receptet för den som vill testa:
4 dl grovt rågmjöl
3 dl dinkelmjöl
1 dl havregryn
1,5 tsk salt
1 msk brödkryddor
2 tsk bikarbonat
1 dl torkad frukt (vi använde torkade aprikoser)
1 dl hackade nötter ( använde valnötter)
1 dl solroskärnor
5 dl filmjölk
2 msk flytande honung
2 msk rapsolja
Smörj och bröa en limpform.
Blanda mjölsorterna, havreg ryn, salt, brödkryddor och bikarbonat.
Rör ner torkad frukt, solroskärnor och nötter.
Tillsätt filmjölk, olja och honung och rör ihop till en kladdig deg.
Häll degen i formen och toppa med solroskärnor.
Gräddas i 175 grader i ca 75 minuter.
Lycka till!

4 kommentarer:

HELENA sa...

Vilket härligt bröd. Det ska jag prova

Jenny sa...

På god väg att bli ett Kim-bröd. =) Det låter jättegott!

MOE sa...

Hahhaha..äkta Kim-bröd :)

tilda sa...

Hahaha.. precis vad jag tänkte skriva också.. ligger nästan i klass med Kimsings brööd=)!