6 februari 2009

Goda Kärleksmums

Jag bakade kärleksmums till mina kollegor igår och fick väldigt mycket uppskattning för att de var så goda. Vilket ju var himla kul! Så här kommer receptet på kärleksmums ur Leilas underbara bok "a piece of cake".
1 Långpanna
5 ägg (helst ekologiska tycker Leila)
4 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 msk kakao
2 dl vatten
300 g smör
200 g knäckchoklad (typ daim eller mörk choklad 70%)

Chokladglasyr
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe (jag använde vanligt kaffe)
200 g mörk choklad 70%

Ugn 200 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt vatten och smält smör. Klä långpannan med bakplåtspapper och häll i smeten. Strö över grovt hackad choklad. Grädda i 10-15 min. Låt svalna.

Glasyr: Koka upp grädde, häll i kaffe och låt svalna något. Smält ner hackad choklad och glasera sen kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär i rutor eller någon annan rolig form.

Lycka Till!

Inga kommentarer: