1 Långpanna
5 ägg (helst ekologiska tycker Leila)
4 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 msk kakao
2 dl vatten
300 g smör
200 g knäckchoklad (typ daim eller mörk choklad 70%)
Chokladglasyr
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe (jag använde vanligt kaffe)
200 g mörk choklad 70%
Ugn 200 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt vatten och smält smör. Klä långpannan med bakplåtspapper och häll i smeten. Strö över grovt hackad choklad. Grädda i 10-15 min. Låt svalna.
Glasyr: Koka upp grädde, häll i kaffe och låt svalna något. Smält ner hackad choklad och glasera sen kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär i rutor eller någon annan rolig form.
Lycka Till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar